Tag på fisketur med den rigtige beklædning

Tag på fisketur med den rigtige beklædning

17. april 2019 Slået fra Af Johanne

Skal du på fisketur med familien eller alene? Så er det vigtigt at du vælger den rigtige beklædning til turen ellers kan det blive både en kold fornøjelse, men også potentielt være farligt. Skal du fiske i havet og fra kysten er waders essentielle.

Waders til årstiden

Det kan være svært at skelne mellem de forskellige typer af waders, som du kan bruge. Vælger du nogle waders som er for store eller forkert til årstiden kan det være farligt. Det kan være koldt med et par åndbare waders i en vintersæson, hvor vandet er frysende koldt. Derudover kan det også være ulidelig varmt med et par Neopren waders om sommeren, hvor du ikke kan ånde. Det er derfor en god ide at undersøge markedet før du anskaffer dig nogle waders, for at sikre du får nogle, som er beregnet til sæsonen.

Vælg de rigtige Waders

Har du fundet ud af, hvor du skal fiske kan du herfra udvælge de gode waders. Der er nemlig stor forskel på om du skal fiske i en sø eller i havet. Du skal gøre det klart for dig selv, hvilken funktion de skal have, hvilken størrelse og om det skal være Neopren, Åndbare eller PVC Waders. Det er nemlig forskelligt, hvilken funktion og beskyttelse wades har alt afhængigt af om de skal bruges til at fiske i en sø eller på havet. Fisker du ved kysten er der en stor chance for at du vil stå på sten, der kan være skarpe. Derfor er waders beregnet til havfiskeri ofte udstyret med ekstra beskyttelse på fødderne. Hvorimod waders til sø ikke behøver samme mængde beskyttelse fordi der ofte er mudderbund.

Åndbare Waders

Hvis du fisker i sommerperioden, får du brug for waders, som du kan ånde i, når temperaturen er høj. Åndbare waders er produceret i et tyndt materiale i adskillige lag kunststof, der gør det let for dig at kunne lukke overskudsvarmen ud. De er tyndere i materialet end Neopren waders og er derfor behagelige og lette at have på når solen bager på dig fra en skyfrihimmel på en høj solskinsdag.

PVC Waders

PVC waders er betragtet som den stærkeste type waders der findes. De kan være tunge og stive i det fordi materialet de er produceret i er så kraftigt. De er store og rummelige, så du har plads til alt du skal bruge indenfor en håndsrækkevidde. Derfor er der mange, som anvender disse til havfiskeri. Det kan være svært at bedømme, hvilken størrelse, som er den rigtige. Derfor er det godt at prøve dem i en butik, hvor du også kan få råd og vejledning til det formål du skal anvende dem til. Man siger som tommelfingerregel at du skal vælge ud fra din skostørrelse. I nogle tilfælde bør du vælge dem en størrelse større end normalt, så du kan have plads til et par tykke sokker i, som kan varme din tæer i det kolde vand.

Neopren Waders

Neopren waders er produceret i et kraftigt materiale, der gør dem yderst komfortable i de kolde vintermåneder, hvor vandet er køligt. Står du det samme sted i længere perioder, vil det nemlig være en god ide at have et par kraftige waders på, som isolere kulden, der kommer udefra. Ofte er Neopren waders mellem 4-5 mm tykke. Derfor giver de dig en god isolation af både varmen indefra og kulden udefra. I de billigere modeller er der monteret en PVC støvle, hvor der i de mere eksklusive udgaver er monteret en rigtig gummistøvle.