Få nyt liv i hjemmet med maling

Få nyt liv i hjemmet med maling

29. april 2019 Slået fra Af Johanne

Trænger din bolig til et nyt udtryk? Så kan en omgang maling måske være løsningen for dig. Det er en meget effektiv og på nogle måder billig måde at få liv i et hjem. Her på siden, kan du få en masse tips til, hvordan du kan forny din bolig med maling, uden at skulle grave dybt i lommerne. Maling er et genialt redskab til at skabe en stemning og en unik atmosfære i dit hjem uanset om de er en væg eller dine møbler, der står for tur.

Når du maler du maler dit hjem, giver du det et personligt præg med dine kreative ideer. Det gælder for mange om at skabe en rød tråd igennem alle rum i hjemmet. Derfor tyer mange til at male alle vægge hvide, så rummene forbliver mere ensartet. Men du kan godt adskille dine rum og skabe en unik atmosfære i hvert rum uden at tabe tråden, hvis du f.eks. leger med farvenuancer.

Det kan du gøre:

  • Mal en hel væg i samme nuance
  • Skab kontrast på dine vægge med tofarvede vægge
  • Lav rammer rundt om dine hylder og billeder med maling
  • Fremhæv dine møbler med en bestemt farve i rummet

Har du meget lyse møbler i din spisestue, kan du male din spisestue i en mørk nuance, som automatisk vil fremhæve dine møbler. Du kan også vælge blot at male én væg i rummet, så du giver det kontrast. En anden måde at bringe sine møbler i spil er ved at male en ramme rundt om f.eks. sine billeder eller hylder. Har du eksempelvis en hvis hylde eller et hvidt vitrineskab op på en hvis væg, så kan du få fremhæve møblerne på en anden måde ved at male baggrunden.

Fremhæv dine møbler

Det behøver ikke kun være væggen, som skal males. Du kan også give dine møbler en omgang maling i stedet. Har du f.eks. et hjem, som er meget lyst, kan du udvælge et specifikt møbel, der skal males i en stærk farve, der giver et spil til rummet. Det kunne være et stort gulvspejl, du vælger at male i en stærk turkis farve op mod en hvis væg.

Lej med strukturen i væggen

Andre vælger at male en hel væg ikke blot i en bestemt farve, men i et bestemt materiale. Det er for nogle en beton væg, hvor murstenene er synlige og for andre er det at få kalkmalet deres væg, så den ligner beton, der er ved at tørre.

Brug naturen som inspiration

Du kan også bruge naturen, som inspiration, når du skal dekorere dit hjem. Eksempelvis får den grønne farve os til at slappe af og virker beroligende for os. Derfor er der mange, som bruger dæmpede grønne farver i deres entré og i stuen. Den grønne farver komplementer grønne planter og passer godt til rustikke træmøbler og andre organiske materialer. Du kan på den måde kombinere naturen med dit hjem ved dit valg af farvenuancer.